Hommaverstas

 

 

 


Turvallisuus

Hommaverstas on monen ihmisen yhteinen työ- ja harrastuspaikka.
Siksi meillä on oltava yhteiset pelisäännöt, joita kaikkien on myös noudatettava.

Alaikäraja verstaalle on pääsääntöisesti 18-vuotta.


Säännöt

1.    Noudata saamiasi ohjeita. Älä ota riskejä. Käytä suojavarusteita.

2.    Jos et muista tai tiedä kuinka menetellä, varmista ohjeet henkilökunnalta
ennen koneen käynnistämistä!

3.     Ilmoita kaikista rikkoutumisista ja poikkeavasti käyttäytyvistä laitteista
välittömästi henkilökunnalle ja estä muita paikalla olevia käyttämästä kyseistä laitetta. Ilmoita aina myös ”läheltä piti” –tilanteista, vaikka vahinkoa ei olisi tapahtunut.

4.    Tupakointi on kielletty kaikkialla verstaan tiloissa ja niiden läheisyydessä.
Jos käytät liuottimia tai öljyjä, ilmoita asiasta henkilökunnalle. HUOMAA, että kipinöintiä aiheuttavat työt on verstaalla kielletty ja kuumailmapuhaltimen käyttö vaatii käyttäjältä tulityökortin.

5.    Emme halua nähdä sinua humalassa, krapulassa, tokkurassa tai ylen määrin väsyneenä. Mene kotiisi nukkumaan. Tervetuloa virkeänä takaisin!

6.    Huumorin kukka on kaunis kukka ja sitä suosimme. Sukupuolisiveyttä loukkaavat jutut ja roisit ilmaisut voit kuitenkin säästää muihin tilanteisiin ja paikkoihin.

7.    Noudata siisteyttä ja järjestystä kaikessa työskentelyssä. Huolehdi sinä, ettei kukaan vahingossa kompastu tai törmää tavaroihisi, niin verstas huolehtii varsinaisesta siivouksesta.

8.    Ilmoita henkilökunnalle kaikista omista materiaaleista, työvälineistä, laitteista tai kemikaaleista, joita haluat verstaalla käyttää. Henkilökunta voi kieltää vaarallisiksi katsottujen materiaalien, työvälineiden, laitteiden tai kemikaalien käytön verstaalla.Teemme parhaamme, että viihdyt verstaalla ja tulet toistekin!

Nämä säännöt ja ohjeet käydään läpi jokaisen uuden asiakkaamme kanssa ja asiakas allekirjoittaa säännöt ennen työskentelyn aloittamista.


VAKUUTUKSET

Hommaverstas on vakuuttanut asiakkaansa vapaa-ajan ryhmätapaturmavakuutuksella, joka korvaa hoitokulut 3500 euroon saakka. Vakuutus ei korvaa esim. työkyvyn menettämistä tai pysyvää haittaa. Suosittelemme asiakkaille henkilökohtaisen vakuutusturvan tarkastamista omassa vakuutusyhtiössään.

Lisätietoja verstaan ryhmätapaturmavakuutuksesta löydät verstaan ilmoitustaululta.

MATERIAALISET VAHINGOT

Verstas ei vastaa asiakkaan materiaaleille aiheutuneista vahingoista, mikäli vahinko on aiheutunut asiakkaan omasta toiminnasta tai laiminlyönnistä. Vahingon aiheuttaja vastaa henkilökohtaisesti toisten asiakkaiden materiaaleille tai töille aiheuttamistaan vahingoista.

ONGELMAJÄTTEET

Kaikki öljyjen (mm. pellavaöljy, ruokaöljyt) tai liuottimien käsittelyssä käytetyt rätit ja muut työvälineet aiheuttavat palovaaran, eikä niitä saa laittaa tavalliseen roskikseen. Käytä näille tarkoitettua erillistä jätesäiliötä.

Tyhjille ja vajaille maalipurkeille, spraypulloille sekä muille ongelmajätteille on varattu erillinen säiliö, josta verstas toimittaa ne asianmukaiseen käsittelyyn. Älä heitä roskikseen mitään, minkä epäilet täyttävän ongelmajätteen tunnusmerkit.

Asbestin ja asbestipitoisten materiaalien käsittely verstaalla on ehdottomasti kielletty. Painekyllästetyn eli kestopuun käsittely on myöskin kielletty.

KAMERAVALVONTA

Konehuoneessa ja kassalla on tallentava kameravalvonta. Kameroiden tallentamaa kuvaa  ei katsella muuten kuin erikoistilanteissa, esim. tapaturmatapauksissa, ja silloin katselu tapahtuu viranomaisen luvalla ja läsnä ollessa.

SAIRAUDET

Oman ja yhteisen työturvallisuuden vuoksi pyydämme Teitä ystävällisesti kertomaan henkilökunnalle, mikäli Teillä on perussairaus tai lääkitys, joka voi vaikuttaa yllättävällä tavalla toimintakykyynne. Henkilökunta käsittelee tietoa täysin luottamuksellisesti ja noudattaa vaitiolovelvollisuutta.

JÄYKKÄKOURISTUS

Erityisesti vanhojen kapineiden kunnostajan on hyvä tiedostaa, että jäykkäkouristus eli tetanus on nykypäivänäkin mahdollista saada pistohaavojen ja erilaisten nirhaumien kautta. Rokotus antaa suojaa.

VAATETUS

Suosittelemme asiakkaille tukevien, tasapohjaisten ja umpinaisten kenkien käyttöä. Erilaiset sandaalit eivät ole hyvät jalkineet verstaskäytössä. Pitkät hiukset tulee sitoa niskaan työskentelyn ajaksi. Kiinnitä huomiota myös vaatteiden turvallisuuteen: Väljät hihansuut, liian suuret työhanskat ja pitkät huivit ovat turha turvallisuusriski.

Verstas tarjoaa  suojaesiliinat asiakkaiden käyttöön. Työhanskoja on myytävänä vastaanotossa.
 


TIETOTURVA

Katso rekisteriseloste.

TAANTUMASTA JA LAMASTA JOHTUEN HOMMAVERSTAAN
ALOITUSAJANKOHTA  VALITETTAVASTI SIIRTYY

TUNTEMATTOMAAN TULEVAISUUTEEN.


PAHOITTELEMME!