![]() Muut juhlat
|
kierrätys- ja ekoilusivut. Tervetuloa penkomaan! Logoa klikkaamalla pääset etusivulle. |
Tämä
sivu viimeksi päivitetty
25.7.2010
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vakavasti otettava vihje vanhemmille,
jotka haluavat tutustuttaa alle kouluikäisiä lapsiaan nykytaiteeseen:
Kannattaa varmistaa jo lippukassalla, näkyykö teoksissa
Muumipeikon tai minkään muunkaan satuhahmon genitaaleja edes
siluettikuvina. Ei sillä, että seksuaalisuudessa olisi
mitään pahaa, mutta peppupanon ja raiskauksen
käsitteisiin ehtii tutustua myöhemmälläkin
iällä eikä niihin ehkä kannata sotkea Muumi-hahmoja.
|
Taidenäyttelyn avajaisissa aikuisille kaadettiin laseihin kuohuviiniä, lapsille raparperisimaa. Arvostelut olivat erinomaiset. Hintatietojen puuttumista harmiteltiin, mutta koska kyseessä ei ollut myyntinäyttely, tätä ei katsottu suureksi puutteeksi. | |
![]() |
|
![]() |
Näyttelyn lopuksi vieraat saivat nautiskella auringonpaisteesta lepotuoleissa ja halutessaan muotoilla oman pienoisveistoksen vieraita varten varatusta ylimääräisestä savesta. Valmis veistos postitetaan kuivatuksen jälkeen muistolahjaksi tekijälleen. |
Värikkäät kasvot / Colourful Face | |
Pyöräilijät varokaa / Bikers Watch Out | |
Hauki / The Pike | |
Lasisilmäkissa / Cat With Glass Eyes | |
Renkaat / Tyres | |
Himpulapimpula | |
Muistijälkiä I - III Teoksen kääntöpuoli:
|
|
Pohjantähti ja 9 aurinkoa / The North Star and 9 suns |
|
Elokuu / August Teoksen kääntöpuoli:
|
|
Kävyt / Cones | |
Käpynaama / Coneface | |
Viemärin viemää / Gone With The Piss | |
Sampoonenä / Shampoo Nose | |
Löydöksiä I ja II / Findings I-II | |
Aurinkokello / Solar Clock | |
Urheilu / Sports Teoksen kääntöpuoli: ![]() |
|
Koteja ja lähtöjä / Homes and Departures Lähikuva teoksesta:
|
|
Purjehdus / Sailing Teoksen kääntöpuoli:
|
|
Roll-On Teoksen kääntöpuoli:
![]() |
|
Värikäs taulu / Colourful Painting | |
Apilasydän Ruohonleikkurilla nurmikolle parturoitua taidetta |
Katko raparperinvarret 10-20 cm pätkiksi. Niitä
ei tarvitse kuoria, mutta huuhtaista ne kannattaa ennen kattilaan
laittamista. Kuvassa olevat kohmeiset raparperinvarret on ovat
viettäneet vuoden verran pakastimessa. 4-5 litraan simaa riittää 3-5 tukevaa vartta. Loput voit pakastaa isoina pätkinä, kuorimatta. |
|
Lisää kattilaan 1 litra vettä ja
kiehauta. Raparperit muuttuvat nopeasti muhjuksi ja vapauttavat
makuaineet keitinveteen. Keittämisen voi lopettaa heti, kun
varsien rakenne hajoaa. Punertavasta kuoresta tulee juomaan kaunis vaaleanpunainen sävy. |
|
Siivilöi raparperinkuoret erilleen. Joku
näillekin keksii vielä jotain
ruuanlaittokäyttöä, mutta itse kippaan muhjun kompostiin. Kaada siivilöity raparperimehu isoon astiaan, kuten puhtaaseen ämpäriin tai todella isoon kattilaan. Tarkasta, mikä on käytetävissä olevien tyhjien, korkillisten virvoitusjuomapullojen (3-4 kpl) tilavuus ja lisää astiaan sen mukaan noin 3-4 litraa puhdasta, kylmää vettä. Sinulla on nyt 4-5 litraa raparperimehua. Kippaa sekaan noin 1,5 - 2 dl sokeria nestelitraa kohti. Makeutukseen sopivat jouluiset siirapinjämät, kovettuneet fariinisokerikimpaleet yms. Huomaa, että hiiva tarvitsee sokeria, sille ei kelpaa keinomakea. |
|
Murenna sokeriliemen sekaan nokare tuoretta hiivaa. Loppuosan hiivasta voit nakata pakastimeen tuorekelmuun kääräistynä - hiiva toimii pakastuksenkin jälkeen, kunhan sulatat sen sopivan lempeässä lämmössä ja annat sille tuplasti aikaa käynnistyä. Siman voi maustaa ripauksella inkivääriä, kanelia tai pomeranssia. |
|
Sekoita sokeri, mahdollinen mauste ja hiiva huolellisesti, kunnes kaikki ovat liuenneet raparperimehuun. Anna siman seistä huoneenlämmössä jokunen tunti ennen pullotusta. Pinnalle ilmestyvä vaahto on merkki siitä, että hiiva on hengissä ja toimii. Sima on nyt valmis pullotettavaksi. |
|
Siman pullottamiseen tarvitset suppilon. Hyvällä
kaatonokalla toimivan mittakannun kanssa voi pullottaminen onnistua
ilmankin, mutta yleensä ne kusevat sen verran kintuilleen,
että turhan suuri osa juomasta valuu hukkaan. Koska suppiloilla on joskus taipumus kadota tai hakeutua elintarvikekäytöstä muihin tehtäviin (meidän suppiloamme oli näköjään viimeksi käytetty kynttilöiden valamiseen), korvaavan tuotteen rakentaminen saattaa olla tarpeen. Kuvassa maitopurkista värkätty, auttavasti toimiva suppilontapainen. Ei ole kaunis, mutta parempi kuin ei mitään. |
|
Pullotuksen jälkeen siman voi jättää
huoneenlämpöön yön yli. Siirrä se seuraavana
päivänä jääkaappilämpötilaan. Valmista raparperisima alkaa olla noin 2-4 päivää jääkaappilämpötilassa vietettyään. Avaa simapullot varovasti pieni pihinä kerrallaan, sillä kuohunta voi olla todella voimakasta. Kippis! |